Chronic (Mexiko-Francúzsko 2015)

chronic92 minút.
Scenár, réžia, produkcia: Michel Franco. Kamera: Yves Cape. Strih: Julio Perez IV. Účinkujú: Tim Roth, Bitsie Tulloch, David Dastmalchian, Nailea Norvind, Claire van der Boom, Sarah Sutherland, Tate Ellington, Joe Santos, Michael Cristofer, Kari Coleman, Dan Gordon a ďalší.
Slovenská premiéra 22. septembra 2016
Canneský festival vlani uviedol a za scenár odmenil snímku mexického filmára Michela Franca, nakrútenú síce v mexicko-francúzskej koprodukcii, ale po anglicky. Ako je uňho zvykom, opäť podrobne študuje vzťah hrdinov k smrti a spôsoby, akými si so zomieraním vyrovnávajú. Film bez hudby je nasnímaný dlhými zábermi statickej kamery. Francúzsky kameraman Yves Cape má na konte diela ako Môj ružový život, Sama v Afrike, Prenasledovanie a Holy Motors. Tim Roth hrá zdravotníka Davida, opatrovateľa pacientov, pre ktorých je smrť milosrdenstvom a vyslobodením z útrap. Davidova citlivosť, pozornosť a oddanosť, s akou prácu vykonáva, je taká silná, až vyvoláva podozrenia.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.