Mustang (Francúzsko-Nemecko-Turecko-Katar 2015)

Mustang97 minút.
Scenár: Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour. Réžia: Deniz Gamze Ergüven. Kamera: David Chizallet, Ersin Gok. Strih: Mathilde Van de Moortel. Hudba: Warren Ellis. Účinkujú: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit İşcan, Tugba Sunguroglu, Ilayda Akdogan, Erol Afsin, Ayberk Pekcan, Bahar Kerimoglu a ďalší.
Slovenská premiéra 22. septembra 2016
Pozor, nepomýľte si túto novinku v našich kinách s rovnomenným cestopisným dokumentom Pavla Barabáša z roku 2001! Dráma 38-ročnej tureckej scenáristky a režisérky Deniz Gamze Ergüvenovej sa stala senzáciou lanského festivalu v Cannes. Získala tam cenu Label Europa Cinemas, nominovali ju na Oscara aj na Zlatý glóbus, na Európskych filmových cenách stala sa najväčším objavom roka a ocenili ju aj štyrmi francúzskymi národnými cenami César (deväť nominácií). Rôznych ďalších cien má nerátane. Rozpráva o Lale a štyroch jej sestrách zo zapadnutej súčasnej tureckej dediny, kde je emancipácia, rovnocennosť mužov a žien či právo detí na slobodný život neznámym pojmom. Snímku u nás vlani uviedol 18. Medzinárodný filmový festival Bratislava.
Foto: ASFK – Projekt 100

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.