Neon Demon (Francúzsko-Dánsko-USA 2016)

neon demonThe Neon Demon
117 minút.
Scenár: Nicolas Winding Refn, Mary Laws, Polly Stenham. Réžia: Nicolas Winding Refn. Kamera: Natasha Braier. Strih: Matthew Newman. Hudba: Cliff Martinez. Účinkujú: Elle Fanning, Jena Malone, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Abbey Lee, Bella Heathcote, Karl Glusman, Desmond Harrington, Alessandro Nivola, Charles Baker, Jamie Clayton, Lucas Di Medio, Cody Renee Cameron, Rebecca Kiser a ďalší.
Slovenská premiéra 22. septembra 2016
Farboslepý dánsky scenárista, režisér, herec a producent Nicolas Winding Refn (nar. 1970) možno nie je slávny, ale má silnú základňu oddaných fanúšikov. Jeho drámy Pusher, Bleeder, Bronson, Vzkriesenie Valhaly, Len Boh odpúšťa či Drive majú nádych kultových diel. Novinka v dánsko-francúzsko-americkej koprodukcii, nakrútená s rozpočtom okolo 7 miliónov dolárov v Kalifornii, sa tohto roku uchádzala o Zlatú palmu festivalu v Cannes, ale napokon sa musela uspokojiť s cenou za hudbu. Elle Faningová hrá šestnásťročnú ambicióznu losangeleskú modelku Jesse, ktorá je príliš naivná na to, aby odolala krutému svetu slávy. Zatiaľčo prežíva svoj neónový sen, v diaľke sa prebúdzajú prízraky vrážd, nekrofílie a kanibalizmu. Autor nepopiera vplyv legendárnej drámy Údolie bábik a čiernej komédie Russa Meyera Beyond the Valley of the Dolls.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.