Kamoš Obor (USA-Veľká Británia-Kanada 2016)

kamos oborThe BFG / Roald Dahl's the BFG
117 minút.
Scenár: Melissa Mathison. Réžia: Steven Spielberg. Kamera: Janusz Kaminski. Strih: Michael Kahn. Hudba: John Williams. Účinkujú: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Bill Hader, Penelope Wilton, Rebecca Hall, Jemaine Clement, Michael Adamthwaite, Adam Godley, Ólafur Darri Ólafsson, Jonathan Holmes, Gerardo Barcala, John Specogna, Callum Seagram Airlie, Rafe Spall a ďalší.
Slovenská premiéra 1. septembra 2016
Filmový mág, klasik, režisér a producent Steven Spielberg dal dohromady svoj starý osvedčený gang: scenáristku Melissu Mathison (E.T. - Mimozemšťan), kameramana Janusza Kamińského (Schindlerov zoznam, Jurský park, Zachráňte vojaka Ryana a mnoho ďalších), skladateľa Johna Williamsa (Čeľuste, E.T. - Mimozemšťan, Indiana Jones a Chrám skazy a mnoho ďalších), strihača Michaela Kahna (Blízke stretnutia tretieho druhu a mnoho ďalších), scénografa Ricka Cartera (Ríša slnka, Jurský park, Amistad a mnoho ďalších). A mnohých ďalších dlhoročných spolupracovníkov. Sfilmovali spolu predlohu Roalda Dahla o boji malej Sophie proti strašným ľudožrútom a o jej priateľstve s láskavým a zábavným obrom. Knihu, ktorá vyšla v roku 1982 a v originále sa z nej predalo takmer 40 miliónov výtlačkov, sfilmovali v Británii o sedem rokov neskôr ako kreslený film. Spielberg na jej adaptáciu minul vyše 140 miliónov dolárov – a toľko už film utŕžil na vstupnom. Melisa Mathison zomrela počas nakrúcania 4. novembra 2015. Film je venovaný jej pamiatke.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.