Smrtiaci príliv (USA 2016)

Smrtiaci prilivThe Shallows
87 minút.
Scenár: Anthony Jaswinski. Réžia: Jaume Collet-Serra. Kamera: Flavio Martínez Labiano. Strih: Joel Negron. Hudba: Marco Beltrami. Účinkujú: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Jose, Lozano Corzo, Jose Manual, Trujillo Salas, Brett Cullen, Sedona Legge, Pablo Calva, Diego Espejel, Janelle Bailey a ďalší.
Slovenská premiéra 25. augusta 2016
Na šesť Oscarov a tri Zlaté glóbusy v roku 2011 nominovali drámu Dannyho Boylea 127 hodín o mladom mužovi, ktorý uviazol pri rekreačnom lezení v skalnej rokline odkázaný sám na seba bez kontaktu so svetom a ak chcel prežiť, musel sa pripraviť o ruku. Päť rokov nato prichádza poameričtený Španiel Jaume Collet-Serra (Múzeum voskových figurín, Sirota, Non Stop, Nočný bežec) s príbehom mladej ženy, ktorú pri rekreačnom surfovamí uväzní na skaliskú krvilačný a nadmieru inteligentný žralok. Bez kontaktu so svetom, odkázaná sama na seba a ohrozovaná aj prílivom, musí prekonať dvesto metrov na breh. Film s rozpočtom 17 miliónov dolárov nakrútili v Austrálii, ale najmä v digitálnych zariadeniach. Za sedem týždňov diváci priniesli 76 miliónov. České kiná ho uvádzajú pod originálu vernejším názvom Mělčiny.
Foto: ITAfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.