Rodinný film (Česká republika-Nemecko-Francúzsko-Slovinsko-Slovenská republika 2015)

rodinny film95 minút.
Scenár: Olmo Omerzu, Nebojša Pop-Tasić. Réžia:  Olmo Omerzu. Kamera: Lukáš Milota. Strih: Jana Vlčková. Hudba: Šimon Holý. Účinkujú: Daniel Kadlec, Jenovéfa Boková, Vanda Hybnerová, Karel Roden, Eliška Křenková, Martin Pechlát, Miroslav Sabadin, Vojtěch Záveský, Jaroslav Plesl, Jana Pehrová-Krausová, Markéta Tannerová, Petr Stach, Marta Vítů, Martin Mach, Matouš Zah, Petr Šmíd, Libor Kovář, Richard Müller, Jan Vaši, Brigita Cmuntová, Martin Janouš, Anna Kratochvílová a ďalší.
Slovenská premiéra 16. augusta 2016
Slovinský filmár Olmo Omerzu (1984) pokračuje v tradícii balkánskych tvorcov, ktorí sa nechali ovplyvniť československou novou vlnou a filmárske remeslo vyštudovali na pražskej FAMU. Svoj originálny strednometrážny absolventský film Příliš mladá noc (2012) svetu predstavil na berlínskom filmovom festivale. Rodinný film je jeho celovečerný hraný debut. Keď rodičia odcestujú na vysnívanú exotickú plavbu, deti ponechané doma si to sprvu výdatne užívajú. Potom však nastúpi strach: loď sa v búrke prevrátila, milovaný rodinný pes zmizol. Film mal premiéru na festivale v San Sebastiane, bol ocenený na festivale v Tokiu a získal niekoľko ďalších cien vrátane ocenenia za najlepší český a slovenský film Zlatý ledňáček na festivale Finále Plzeň a cenu za najlepšieho herca pre Karla Rodena na festivale v Cottbuse.
Foto: Filmtopia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.