Bažant Kinematograf na Magio pláži aj s hosťami

Filmový večer v nedeľu 24. júla bude patriť aj divákom so zrakovým či sluchovým postihnutím. Slovensko-český film Sedem zhavranelých bratov režisérky Alice Nellis bude uvedený vo verzii s titulkami pre sluchovo postihnutých divákov a vynikajúcim komentárom pre zrakovo postihnutých v podaní Magdy Vášáryovej. Ide o prvý film, ktorý je pre slovenské kiná dostupný s oboma špeciálnymi verziami – titulkami pre nepočujúcich i komentárom pre nevidiacich, a to dokonca vo veršoch. Pre distribútora filmu Magic Box Slovakia ho pripravil ho režisér, scenárista a dlhoročný odborník v tejto oblasti Karol Trnka, ktorý film aj osobne uvedie.

 

RoboHubac 1 resizeV pondelok 25. júla sa pred projekciou jedného z najlepších slovenských filmov uplynulého obdobia, snímky Eva Nová režiséra Marka Škopa, bude konať i špeciálne uvedenie krátkeho dokumentárneho filmu Projekt ´73 v réžii Jany Durajovej. Pripravila ho spoločnosť Wiktor Leo Burnett v rámci úspešnej retrokampane pre pivo Zlatý Bažant ´73, keď jej autori pri pátraní po tradičných postupoch pri výrobe piva oslovili aj troch významných slovenských grafických dizajnérov, aby poodhalili postupy, akými sa reklama vytvárala pred 40 rokmi. Projekt ´73 uvedú autori nápadu aj v spoločnosti legiend slovenského grafického dizajnu Karola Rosmányho, Jana Meisnera a Pavla Chomu.

 

Utorok 26. júla bude patriť filmu Zločiny a poklesky, druhému titulu z cyklu štyroch kultových filmov Woodyho Allena, ktorý Bažant Kinematograf prináša pod názvom Woody Allen de luxe. V stredu kino uvedie Ave Caesar!, najnovší film slávneho dua režisérov Ethana a Joela Coenovcov, ktorí si s humorom sebe vlastným zobrali na mušku pomery v Hollywoode v 50. rokoch minulého storočia.

 

RoboHubac 2 resizeV štvrtkový večer 28. júla sa diváci môžu tešiť na výpravnú detektívnu komédiu Wilsonov. Na námet poviedky Najhorší zločin vo Wilsonove  Michala Hvoreckého sa slovensko-česká snímka v réžii Tomáša Mašína nakrúcala koncom augusta 2014 aj v historickom centre Bratislavy. Film uvedú predstavitelia dôležitých wilsonovských postáv, Richard Stanke - primátor mesta Dangl a Táňa Pauhofová – Šajndele. Wilsonov je tento rok i súčasťou programovej pätice filmov, ktoré cestujú po slovenských mestách s filmovými autobusmi Bažant Kinematograf.

 

Letné kino Bažant Kinematograf premieta vždy od nedele do štvrtka, od 21:00, resp. krátko po zotmení. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Príjemné prostredie a zázemie ponúka divákom sedenie na lehátkach, laviciach, za depozit je možnosť zapožičať si deku. Možnosť občerstviť sa v plážových baroch je do polnoci. Projekcie sú bez vyberania vstupného.

Foto: Robo Hubač

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.