Trabantom do posledného dychu (Česká republika – Slovenská republika 2016)

trabantem do poslednihoTrabantem do posledního dechu
96 minút.
Scenár a réžia: Dan Přibáň. Kamera: Zdeněk Krátký. Strih: Adam Brothánek. Účinkujú: Dan Přibáň, Vojtěch Duchoslav, Dominika Gawliczková, Jakub Koucký, Zdeněk Krátký, Marek Duranský, Marek Slobodník, Kristína Madajová, Radoslaw Jona, Marcin Obałek, David Novotný a ďalší.
Slovenská premiéra 12. mája 2016
Pred viac než 60. rokmi najslávnejší československí cestovatelia Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka otvárali okná cez čerstvo spustenú železnú oponu. Detailne, dôsledne a poctivo skúmali svet a delili sa o svoje zážitky, poznatky i názory s vďačnými čitateľmi a divákmi. Popri tom obaja inžinieri ekonómie propagovali vozidlá automobilky Tatra. V novom tisícročí sa český novinár Dan Pribáň vybral na púť po svete v ikonickom laminátovom automobile trabant. Pre vlastnú zábavu, dobrodružstvo, adrenalín. Na výpravách po Hodvábnej ceste, naprieč Afrikou, Južnou Amerikou i Austráliou a Oceániou sa k nemu pridávali poľskí aj slovenskí dobrodruhovia (a dobrodružky) na nemenej ikonických poľských fiatoch – maluchoch či motorkách Čezeta a Jawa. Na sociálnych sieťach dobre spropagované cesty získali záujem súčasníkov, ktorí sa na ne radi a v nie zanedbateľných množstvách chodia pozerať aj do kín.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.