Polednice (Česká republika 2016)

polednice film-plakat-origThe Noonday Witch
90 minút.
Scenár: Michal Samir. Réžia: Jiří Sádek. Kamera: Alexander Šurkala. Strih: Michal Lánský. Hudba: Ben Corrigan. Účinkujú: Aňa Geislerová, Karolína Lipowská, Daniela Kolářová, Zdeněk Mucha, Jiří Štrébl, Marie Ludvíková, Tomáš Bambušek, Halka Třešňáková a ďalší.
Slovenská premiéra 5. mája 2016
Český scénograf Jiří Sádek absolvoval štúdium scenáristiky a réžie na Filmovej akadémii Miroslava Ondříčka v Písku. Po viacerých priaznivo prijatých študentských dielkach debutuje v oblasti celovečerného hraného filmu originálnou adaptáciou Karla Jaromíra Erbena podľa scenára Michala Samira (Hany). Aňa Geislerová a Daniela Kolářová sa stretli v hlavných úlohách pôvodného českého psychologického hororu, ktorý sa neodohráva v ponurej noci, ale na pravé poludnie. Eliška s malou dcérou sa v rodnej dedine svojho muža pokúša o nový začiatok. Okrem priateľských susedov ju však privíta aj miestna čudáčka s temnou minulosťou. Okolo Elišky sa začína zvierať osudový kruh prekliatí. Kameramanom kritikmi priaznivo prijatej prvotiny bol prešovský rodák Alexander Šurkala.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.