Príbeh lesa (Francúzsko 2015)

pribeh lesa webLes saisons
97 minút.
Scenár: Jacques Cluzaud, Stéphane Durand, Jacques Perrin. Réžia: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud. Kamera: Michel Benjamin, Laurent Fleutot, Eric Guichard. Strih: Vincent Schmitt. Hudba: Bruno Coulais. V českom znení komentár narozprával: Tomáš Hanák.
Slovenská premiéra 5. mája 2016
Francúzsky herec Jacques Perrin v roku 2001 debutoval ako režisér strihovej dokumentárno-meditatívnej filmovej eseje Putovanie vtákov. Nadviazal ňou na úspech podobnej francúzskej snímky Microcosmos z roku 1996 a tiež si získal divákov i kritikov. V roku 2009 pokračoval v podobnom tóne na tému svetových morí snímkou Oceány. A teraz sa aj s verným tímom spolupracovníkov symbolickým oblúkom vracia tam, kde sa odohráva Microcosmos: domov. Príbeh lesa je meditáciou o 40 000 rokoch spolužitia človeka a divokej zvere v Európe, ich vzájomnom ovplyvňovaní, súčasnom stave i možných podobách budúcnosti. Traja scenáristi, dvaja režiséri a traja hlavní kameramani po štyri roky nakrúcali na Starom kontinente to, čo nám zostalo z prírody, aby prostredníctvom divej zvere rozprávali najmä o nás samotných, o civilizácii.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.