Vtáci a ľudia (Francúzsko 2014)

vtaci a ludia 01Bird People
128 minút.
Scenár: Guillaume Bréaud, Pascale Ferran. Réžia: Pascale Ferran. Kamera: Julien Hirsch. Strih: Mathilde Muyard. Hudba: Béatrice Thiriet. Účinkujú: Josh Charles, Anaïs Demoustier, Roschdy Zem, Taklyt Vongdara, Geoffrey Cantor, Camélia Jordana, Radha Mitchell, Aurore Soudieux, Guillaume Bréaud, Nicole Dogué, Akéla Sari, Anne Azoulay, Hippolyte Girardot, Mathieu Amalric a ďalší.
Slovenská premiéra 28. apríla 2016
Veľa nominácií, ale žiadne ceny – taký je výsledok romantickej fantastickej drámy francúzskej herečky, scenáristky a režisérky Pascale Ferranovej (nar. 1960) o dvoch ľuďoch, ktorí sa v parížskom letiskovom komplexe neďaleko Roissy pokúšajú nájsť zmysel jestvovania. Prvým je americký inžinier Gary (Josh Charles), ktorý sa ocitol pod obrovským profesným a emocionálnym tlakom a rozhodol sa radikálne zmeniť smer doterajšieho života. Druhá je študentka Audrey (Anaïs Demoustier), ktorá si privyrába ako hotelová chyžná a zažije dotyk nadprirodzených síl. Režisérka priznáva inšpiráciu románmi japonského majstra Haruki Murakamiho. Film s rozpočtom necelých 7 miliónov eur nakrúcala šestnásť týždňov a strihala do konečnej podoby celý rok.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.