Hlavu hore (Francúzsko 2015)

hlavu hore 006La tête haute
120 minút.
Scenár: Emmanuelle Bercot, Marcia Romano. Réžia: Emmanuelle Bercot. Kamera: Guillaume Schiffman. Strih: Julien Leloup. Hudba: Éric Neveux. Účinkujú: Catherine Deneuve, Rod Paradot, Benoît Magimel, Sara Forestier, Diane Rouxel, Elisabeth Mazev, Anne Suarez, Martin Loizillon, Catherine Salée, Ludovic Berthillot, Luc-Antoine Diquéro, Aurore Broutin, Lise Lametrie, Hocine Choutri, Jean-Luc Vincent a ďalší.
Slovenská premiéra 21. apríla 2016
Francúzska herečka, scenáristka a režisérka Emmanuelle Bercot (nar. 1967) slávila vlani úspechy so svojou novou drámou o problémovom mladíkovi Malonym (Rob Paradot). Výbušný, vzdorovitý chlapec z asociálnej rodiny sa od svojich šiestich rokov dostáva do konfliktov so zákonom. Sudkyňu Florence (Catherine Deneuve) i sociálneho pracovníka Yanna (Benoît Magimel), ktorí obetavo hľadajú cestu, ako ho uchrániť pred jeho vlastným temperamentom i väzením, neustále a stále znova privádza do zúfalstva. Napriek všetkým pokusom sa zdá byť strateným prípadom, pre ktorého nemá systém inú alternatívu ako vylúčenie a trest. Film otváral minuloročný festival v Cannes a nominovali ho na osem francúzskych národných cien César. Napokon Césara získali Rob Paradot a  Benoît Magimel za herecké výkony.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.