Láska z Khon Kaen (Thajsko-Veľká Británia-Francúzsko-Nemecko-Malajzia 2016)

Laska z Khon Kaen 002Rak ti Khon Kaen
122 minút.
Scenár a réžia: Apičatpong Vírasechakul. Kamera: Diego García. Strih: Lee Chatametikool. Účinkujú: Jenjira Pongpas, Banlop Lomnoi, Jarinpattra Rueangram, Bhattaratorn Senkraigul, Sujittraporn Wongsrikeaw, Tawatchai Buawat, Petcharat Chaiburi a ďalší.
Slovenská premiéra 21. apríla 2016
Thajský režisér a vizuálny umelec Apičatpong Vírasechakul pravidelne zbiera ceny v Cannes i na ďalších festivaloch. Hrsť ocenení zdobí i jeho najnovšie dielo Láska z Khon Kaen. Vojaci, trpiaci tajomnou spavou chorobou, sú hospitalizovaní v provizórnej nemocnici vytvorenej z bývalej školy. Na mieste plnom spomienok zažije mnoho prekvapení žena z domácnosti, dobrovoľníčka Jenjira (Jenjira Pongpas Widner). Stará sa o Itta (Banlop Lomnoi), sympatického vojaka, ku ktorému nechodia na návštevu žiadni príbuzní. Objaví jeho tajný zápisník plný zvláštnych poznámok a náčrtov. Možno existuje nejaké spojenie medzi záhadným syndrómom, ktorým muži trpia a mýtickým starodávnym miestom, na ktorom nemocnica stojí. Mágia, uzdravovanie, milostná romanca a sny sú súčasťou Jenjirinej nenásilnej cesty za hlbším poznaním seba samej aj sveta, ktorý ju obklopuje.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.