Orol Eddie (Veľká Británia – USA - Nemecko 2016)

orol eddie 1Eddie the Eagle
106 minút.
Scenár: Sean Macaulay, Simon Kelton. Réžia: Dexter Fletcher. Kamera: George Richmond. Strih: Martin Walsh. Hudba: Matthew Margeson. Účinkujú: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Jo Hartley, Tim McInnerny, Mads Sjøgård Pettersen, Rune Temte, Edvin Endre, Marc Benjamin, Lasco Atkins, Iris Berben, Graham Fletcher-Cook a ďalší.
Slovenská premiéra 14. apríla 2016
Britský štukatér Michael Edwards (nar. 1963), bol napriek nadváhe a okuliarom zanietený amatérsky lyžiar. Keď sa v roku 1984 nedostal do olympijského tímu, presedlal na šport, ktorému sa Británii nikto nevenoval: skoky na lyžiach. Automaticky bol teda najlepší a nemal problém kvalifikovať sa za Britániu na špičkové športové podujatia. Hoci jeho skoky boli často britskými národnými rekordmi, vždy končil na poslednom mieste. Napriek tomu si získal srdcia fanúšikov na celom svete. Po tom, ako v roku 1990 Medzinárodná lyžiarska federácia kvôli nemu sprísnila pravidlá, sa mu už nikdy nepodarilo kvalifikovať na veľkú medzinárodnú súťaž. Popularitu úročil aspoň v zábavnom priemysle. Komediálnu drámu o jeho kariére nakrútil v americko-britsko-nemeckej koprodukcii britský herec a príležitostný režisér Dexter Fletcher. Orla na lyžiach mal pôvodne hrať Rupert Grint, ale pretože projekt sa rodil veľmi dlho, nahradil ho Taron Egerton.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.