Teória tigra (Česká republika – Slovenská republika 2016)

teorie tygraTeorie tygra
101 minút.
Scenár: Radek Bajgar, Mirka Zlatníková. Réžia: Radek Bajgar. Kamera: Vladimír Holomek, Petr Koblovský. Strih: Jan Mattlach. Hudba: Jan P. Muchow. Účinkujú: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Pavla Beretová, Jakub Kohák, Iva Janžurová, Arnošt Goldflam, Lucia Siposová, Klára Melíšková, Jaromír Dulava, Tereza Těžká, Eva Salzmannová, Ondřej Pavelka, Ivana Uhlířová, Anna Čtvrtníčková a ďalší.
Slovenská premiéra 14. apríla 2016
Ďalším televíznym tvorcom, ktorý tento týždeň debutuje celovečernou hranou tragikomédiou pre kiná, je český scenárista a režisér Radek Bajgar (nar. 1962). Pôvodným povolaním lekár a novinár, absolvent dokumentaristiky na FAMU je známy z televíznej investigatívnej žurnalistiky i ako šéfredaktor populárneho týždenníka Reflex. V roku 2012 založil produkčnú spoločnosť Logline Production, kde vznikol i jeho debut Teorie tygra s podtitulom „I ochočení muži mohou zdivočet“. Veterinár Jan (Jiří Bartoška) hľadá spôsob, ako opäť uchopiť a riadiť vlastný život. Súčasťou procesu sa stáva stádo kôz a neskôr i kráv, psychiatrický ústav, plavba na plti a život na lodi. Českých recenzentov film rozdelil na dve skupiny, ale početnejšou sú tí, čo ho chvália.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.