Nórsky ninja (Nórsko 2010)

norsky ninja 3Kommandør Treholt & ninjatroppen
77 minút.
Scenár a réžia: Thomas Cappelen Malling. Kamera: Trond Høines. Strih: Simen Gengenbach. Hudba: Gaute Tønder. Účinkujú: Mads Ousdal, Jon Øigarden, Trond-Viggo Torgersen, Linn Stokke, Amund Maarud, Henrik Horge, Dean Erik Andersen, Terje Strømdahl, Helge Korsnes, Emil Johnsen, Emil Stang Lund a ďalší.
Slovenská premiéra 7. apríla 2016
Akčný thriller? Paródia? Komédia? Fantaskná filmová hračka? Autorské dielko – debut nórskeho filmára Thomasa Cappelena Mallinga (45) to v roku 2010 dotiahlo až na festival v Cannes. Na festivale Fantastic Fest v texaskom Austine ho ocenili za réžiu a najlepší mužský herecký výkon. Podľa úspešného románu z roku 2006 spletá nórsku históriu a realitu s výmyslami. Pôvodne skutočný príbeh nórskeho diplomata Arneho Treholta rozpráva ako šestákovú historku o špeciálnej jednotke ninjov zriadenej nórskym kráľom počas obdobia studenej vojny. Snímka, nakrútená s rozpoštom 17,9 milióna nórskych korún ako naivisticky štylizované video, je vtipným mixom fanúšikovskej amatérskej filmárčiny s prehnanou gýčovitosťou a mechanickými trikmi v štýle béčkových sci-fi filmov. Čím viac ju však kritika vynášala do neba, tým menej divákov si našla. Teraz, po šiestich rokoch, ich skúša hľadať aj na Slovensku.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.