Ulica Cloverfield 10 (USA 2016)

ulica cloverfield10 Cloverfield Lane
103 minút.
Scenár: Josh Campbell, Matthew Stuecken, Damien Chazelle. Réžia: Dan Trachtenberg. Kamera: Jeff Cutter. Strih: Stefan Grube. Hudba: Bear McCreary. Účinkujú: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead,John Gallagher Jr., Douglas M. Griffin, Suzanne Cryer, Bradley Cooper, Sumalee Montano, Frank Mottek, Jamie Clay, Cindy Hogan a Mat Vairo.
Slovenská premiéra 7. apríla 2016
Snímka Ulica Cloverfield 10 pôvodne nevznikala ako pokračovanie úspešného thrilleru Matta Reevesa Cloverfield z roku 2008. John Campbell a Matt Stuecken začali v roku 2008 písať scenár pre ultranízkorozpočtový horor The Cellar. Dokončili ho o štyri roky neskôr a predali štúdiám Paramount. Tie ho premenovali na Valencia a dali prerobiť Damienovi Chazellemu (scenár a réžia oscarovej drámy Whiplash). V roku 2014 ho pod názvom Valencia začali realizovať s 15-miliónovým rozpočtom a len postupne zisťovali, že je možné prepojiť ho so svetom populárneho Cloverfieldu. Michelle (Mary Elizabeth Winstead) sa po autonehode preberie v podzemnom bunkri čudáka Howarda (John Goodman) a jeho priateľa Emmeta (John Gallagher). Neverí im, že Zem postihla strašná katastrofa a povrch planéty sa stal neobývateľným. Myslí si, že sa stala obeťou maniakov, lenže je tu priveľa rôznorodých mätúcich náznakov. Pozitívne recenzie a tržby 73,2 milióna dolárov po dvadsiatich dňoch od premiéry naznačujú, že film ulahodil fanúšikom Cloverfieldu, kritikom i bežným divákom.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.