Anomalisa (USA 2015)

anomalisa90 minút.
Scenár: Charlie Kaufman. Réžia: Charlie Kaufman, Duke Johnson. Výtvarník: John Joyce. Kamera: Joe Passarelli. Strih: Garret Elkins. Hudba: Carter Burwell. Účinkujú: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan.
Slovenská premiéra 31. marca 2016
Po finančnom neúspechu svojho posledného filmového projektu Synekdocha, New York, ktorý zanechal mnohomiliónové straty, realizoval scenárista a režisér Charlie Kaufman nasledujúci projekt Anomalisa ako scénické čítanie. Herci David Thewlis, Jennifer Jason Leighová v Tom Noonan čítali scenár so sprievodom živej hudby, hrajúcej skladby Cartera Burwella. Až s prispením peňazí, vyzbieraných prostredníctvom Kickstartera od fanúšikov začal so spolurežisérom, animátorom Duke Johnsonom nakrúcať film klasickou animáciou bábok. Vzniklo čosi úplne nové, niečo, čo tu ešte nebolo. Okrem iného prvý mládeži neprístupný animovaný film, nominovaný na Oscara. Pýši sa desiatkami ocenení od organizácií filmových kritikov aj cenami z festivalov v Benátkach a Palm Springs. A o čom je? Ako je u Kaufmana zvykom, o živote. Ale úplne inak, ako by sme čakali.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.