Zootropolis (USA 2016)

zootopia-764704lZootopia
109 minút.
Scenár: Jared Bush, Phil Johnston, Byron Howard, Rich Moore, Jennifer Lee, Josie Trinidad, Jim Reardon, Dan Fogelman. Réžia: Byron Howard, Rich Moore. Výtvarník: Matthias Lechner. Strih: Jeremy Milton, Fabienne Rawley. Hudba: Michael Giacchino. V slovenskom znení účinkujú: Dominika Žiaranová, Tomáš Palonder, Jozef Švoňavský, Dominika Zeleníková, Michal Rovňák, Ľudmila Mandžárová, Peter Kollárik, Lukáš Latinák, Matej Landl, Ľubiva Očková – Konrádová, Peter Krajčovič, Jana Lieskovská, Peter Šimun a ďalší.
Slovenská premiéra 3. marca 2016
Vlani si nás získal dobrácky robot v animovanom filme spoločnosti Walt Disney Animation Studios Veľká šestka. Po roku disneyovci prichádzajú s plnokrvnou kriminálkou tak trochu v štýle noir, lenže zo sveta bez ľudí, v ktorom si civilizáciu vybudovali zvieratá. Ambiciózna novopečená policajtka zajačica Judy Hoppsová spojí sily aj s pouličným podvodníkom lišiakom Nickom Wildom, len aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta potravného reťazca… eeh – spoločenského rebríčka v meste zvierat, ktoré nie je až takou utópiou, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. O tom svedčí aj fakt, že tunajší distributér premenil americký titul Zootopia na írečito slovenský Zootropolis. Byron Howard si režisérske ostrohy brúsil filmami Blesk a Na vlásku, no Rich Moore (Ralph Rozbi-to) do 55. celovečerného animovaného filmu štúdií Walta Disneyho priniesol aj kus absurdnosti zo svojich predchádzajúcich projektov Simpsonovci a Futurama. Snímka je okrem 2D aj vo formátoch Disney Digital 3D, RealD 3D a IMAX 3D!
Foto: Saturn

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.