Bohovia Egypta (USA 2016)

bohovia egyptaGods of Egypt
127 minút.
Scenár: Matt Sazama, Burk Sharpless. Réžia: Alex Proyas. Kamera: Peter Menzies Jr. Strih: Richard Learoyd. Hudba: Marco Beltrami. Účinkujú:  Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Courtney Eaton, Brenton Thwaites, Chadwick Boseman, Geoffrey Rush, Elodie Yung, Rufus Sewell, Emma Booth a ďalší.
Slovenská premiéra 25. februára 2016
Hollywoodski podnikatelia s filmovými snami pripravili vďaka mohutnej dávke peňazí (rozpočet presiahol 140 miliónov dolárov) a záplave digitálnych efektov novú filmovú atrakciu: egyptskú mytológiu v 2D, RealD 3D a IMAX 3D. Na režisérsku stoličku sa po siedmich rokoch vrátil skúsený rutinér Alex Proyas (Vrana, Smrtihlav, Ja, robot), austrálsky režisér egyptského pôvodu. O kvalitách diela svedčí fakt, že viac než pätina rozpočtu je určená na reklamu. Na nakrúcaní v austrálskych púšťach sa zúčastnilo dvesto členov štábu snímky Mad Max: Fury Road, no vo filme podľa starovekých egyptských mýtov neúčinkuje žiadny egyptský herec. V krajinách stredného východu snímku z obchodných a náboženských dôvodov, aby neurážala moslimov, premenovali na Kráľov Egypta.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.