Ejzenštejn v Guanajuate (Holandsko-Mexiko-Fínsko-Belgicko-Francúzsko 2014)

eisenstein-in-guanajuato-7Eisenstein in Guanajuato
105 minút.
Scenár a réžia: Peter Greenaway. Kamera: Reinier van Brummelen. Strih: Elmer Leupen. Hudba: rôzni autori. Účinkujú: Elmer Bäck, Luis Alberti, Maya Zapata, Lisa Owen, Stelio Savante, Rasmus Slätis, Jakob Öhrman, Alan Del Castillo, Mauro González, Raino Ranta a ďalší.
Slovenská premiéra 11. februára 2016
Rok po premiére na minulom festivale v Berlíne sa aj do slovenských kín dostáva novinka britského vizuálneho mága Petra Greenawaya, jeden z jeho divácky najprístupnejších filmov o pobyte svetoznámeho ruského filmára v mexickom meste Guanajuato po vyhostení z USA v roku 1931. Nespútaný búrlivák, ktorému leží kultúrny svet pri nohách, sa pred návratom do stalinistického Sovietskeho zväzu oddáva pôžitkárskemu leňošeniu a úvahám o spojitosti lásky so smrťou. Snímka odišla z Berlinale naprázdno, neskôr však získala viacero iných festivalových ocenení. Explicitné scény zasväcovania sovietskeho avantagrdistu do tajov homosexuálnej lásky môžu byť pre citlivejšie nátury nestráviteľné!
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.