Agenti Dementi (Španielsko 2014)

agentiMortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo
91 minút.
Scenár: Javier Fesser, Claro García, Cristóbal Ruiz. Réžia: Javier Fesser. Kamera: Miguel Pablos. Výtvarník: Victor Monigote. Hudba: Rafael Arnau. V slovenskom znení účinkujú: Miroslav Trnavský, Juraj Predmerský, Peter Rúfus, René Jankovič, Ondrej Kaprálik, Dušan Tarageľ, Gregor Hološka, Zuzana Šebová, Martina Dolna, Juraj Baláž, Ivan Vojtek ml a ďalší.
Slovenská premiéra 4. februára 2016
V roku 1958 predstavil výtvarník Francisco Ibáñez španielskym deťom popletených komiksových pátračov Mortadela a Filemóna, z ktorých sa onedlho stali najúspešnejšie postavičky pôvodného španielskeho kresleného seriálu – a toto prvenstvo si držia dodnes. V zahraničí dostali mená Mort & Phil, Clevert a Smart či Mortadello e Polpetta. U nás sa im ušlo len hanlivé Agenti dementi. A predsa - nadšenie tejto dvojice, zápal, s ktorým sa po nekonečných nezdaroch vždy znova púšťajú do akcie, nemá s demenciou nič spoločné. Hoci hraná podoba ich dobrodružstiev, ktorá sa v našich kinách ocitla pred dvanástimi rokmi, mala k mozgovej poruche blízko. Režíroval ju ten istý Javier Fesser, ktorý predvlani skúsil šťastie s formou digitálne animovaného rodinného komediálneho dobrodružstva. A skutočne – animovaný film dodnes žne vo svojej kategórii najrôznejšie ocenenia, vrátane španielskych národných cien Goya.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.