Lída Baarová (Česká republika 2016)

lida baarova copy110 minút.
Scenár: Ivan Hubač. Réžia: Filip Renč. Kamera: Petr Hojda. Strih: Luděk Hudec. Hudba: Ondřej Soukup. Účinkujú: Tatiana Pauhofová, Karl Markovics, Gedeon Burkhard, Zdenka Procházková, Martin Huba, Simona Stašová, Anna Fialová, Pavel Kříž, Lenka Vlasáková, Hana Vagnerová, Jiří Mádl, Kateřina Klausová, Michal Dlouhý, Helena Dvořáková, Miroslav Táborský, Alois Švehlík, David Novotný, Jan Révai a ďalší.
Slovenská premiéra 21. januára 2016
Osud jednej z najväčších filmových hviezd českej medzivojnovej a protektorátnej éry pripomína osud fenomenálnej nemeckej režisérky Leni Riefenstahlovej. Aj Lída Baarová napriek nespornému nadaniu podľahla vábeniu moci potentátov Tretej ríše. Ludmila Babková, ako znelo jej skutočné meno, pochádzala z podnikateľskej rodiny, vlastniacej firmu Brouk a Babka. Cez tanec a konzervatórium sa dostala k filmu a z filmu do postelí (okrem mnohých iných) aj ríšskeho ministra propagandy Goebbelsa a podľa všetkého i samotného Hitlera. Účinkovala v nemeckých i talianskych filmoch. Po vojne emigrovala do Nemecka a v roku 1953 ju Federico Fellini obsadil do svojich Darmošľapov. Jej dramatické osudy sa stali námetom pre scenáristu Ivana Hubača a režiséra Filipa Renča. V ich filme ju stvárnila slovenská herečka Táňa Pauhofová.
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.