Mäsiari (Dánsko-Švédsko 2003)

masiari 01De gronne slagtere
100 minút.
Scenár a réžia: Anders Thomas Jensen. Kamera: Sebastian Blenkov. Strih: Anders Villadsen. Hudba: Jeppe Kaas. Účinkujú: Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Dany Verissimo-Petit, Mads Mikkelsen, Bodil Jørgensen, Jakob Cedergren, Line Kruse, Elsebeth Steentoft, Søren Thomsen, Mia Lyhne, Mikkel Vadsholt, Aksel Erhardsen, Ole Thestrup a ďalší.
Slovenská premiéra 21. januára 2016
Druhý z trojlístka filmov dánskeho scenáristu a režiséra Andersa Thomasa Jensena, ktoré majú tento týždeň premiéru, vznikol tri roky po Blikajúcich svetlách. Tragikomédia Mäsiari rozpráva o Svendovi a Bjarnem, ktorých ponižuje ich šéf v malomestskom mäsiarstve, kde pracujú. Otvoria si teda vlastnú živosť. Začiatky sú depresívne, no vďaka zopár náhodám získajú veľkú zákazku a stávajú sa úspešnými. Vďačiť môžu aj tajnej ingrediencii, ktorú objavili. Drobnou nevýhodou je, že v mestečku preto začnú záhadne miznúť ľudia. Snímka bodovala na festivaloch fantastiky v Amsterdame, Bruseli a Porte, ale aj na ďalších prehliadkach. Dostali ste chuť na mäsové guľky?
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.