Revenant: Zmŕtvychvstanie (USA 2015)

revenantThe Revenant
156 minút.
Scenár: Mark L. Smith, Alejandro González Iñárritu . Réžia: Alejandro Gonzáles Iňárritu. Kamera: Emmanuel Lubezki. Strih: Stephen Mirrione. Hudba: Bryce Dessner, Carsten Nicolai, Ryuichi Sakamoto. Účinkujú: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck, Paul Anderson, Kristoffer Joner, Lukas Haas, Brendan Fletcher, Robert Moloney, Javier Botet, Brad Carter, McCaleb Burnett, Artur Redcloud, Duane Howard, Vincent Leclerc, Grace Dove a ďalší.
Slovenská premiéra 14. januára 2016
Lovec kožušín Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) v zime roku 1823 počas poľovačky v Montane a Južnej Dakote naďabí na rozzúrenú medvedicu grizzly a tá ho dokaličí. Spoločníci, aby si uľahčili prácu a zbytočne sa nezdržiavali, zabijú jeho synčeka a pochovajú ho aj s vážne zraneným, no nie ešte mŕtvym trapperom. Hugh má prekvapivo tuhý korienok, vyhrabe sa z hrobu a vydá sa na púť krásnou neľútostnou zimnou krajinou. Okrem vážnych rán sa ho pokúšajú zabiť aj zima, hlad, dravé rieky a Indiáni. Jeho túžba po pomste je však silnejšia. Jeden z najlepšie hodnotených filmov lanského roka začal vznikať podľa úspešnej knihy Michaela Punkeho už v roku 2001. Projekt vystriedal viacero režisérov i predstaviteľov hlavných postáv, aby ho napokon so slušným rozpočtom 135 miliónov dolárov v Spojených štátoch, Argentíne a Kanade nakrútil Alejandro Gonzáles Iňárritu. Dobrodružstvá Hugha Glassa už v roku 1971 sfilmovali pod názvom  Man in the Wilderness s Richardom Harrisom a Johnom Hustonom v hlavných úlohách. Nová verzia teraz získala Zlaté glóbusy ako najlepší film, za réžiu a herecký výkon v hlavnej mužskej role.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.