Pračlovek (Veľká Británia/Francúzsko 2018)

PraclovekEarly Man

Dĺžka: 88 minút
Scenár: Mark Burtin, James Higginson, John O´Farrell. Réžia: Nick Park. Kamera: Dave Alex Riddett. Strih: Sim Evans.Jones. Hudba: Harry Gregson-Williams, Ton Howe. Slovenský dabing: Daniel Fischer, Kristína Svarinská, Ivan Romančík, Miloslav Kráľ, Mercel Ochranek, Marián Labuda ml., Roman Matisko a ďalší.
Slovenská premiéra: 22. februára 2018
Dug je typický neohrozený hrdina doposiaľ žijúci v pomerne pokojne prebiehajúcej dobe kamennej. A teraz spolu so svojím štvornohým priateľom musí zachrániť svoj kmeň a milovaný domov pred veľkou hrozbou. Vtrhla k nim totiž doba bronzová v čele s podlým lordom. Dug sa nakoniec ocitne uprostred nepriateľského územia a tam staví budúcnosť svojho kmeňa v čudesnej hre, v ktorej sa dve rovnako veľké skupiny bojovníkov snažia kopať do koženej gule. Dug má jedinú šancu: naučiť seba a ďalších desať riadne nemotorných praľudí hrať futbal a vyhrať zápas proti elitnému reprezentačnému klubu Real Bronzio. To sa zdá spočiatku nemožné, ale, našťastie, sa im podarí získať na svoju stranu veľkú futbalovú fanúšičku Tynu a vďaka jej trénerským metódam využívajúcim aj bublajúce sopky a vriace gejzíry sa všetko začína obracať k lepšiemu. Dokáže však doba kamenná poraziť dobu bronzovú? Britské štúdio Aardman Animations na čele s oscarovým režisérom Nickom Parkom po filmoch ako Slepačí úlet, Wallace a Gromit a Ovečka Shaun prichádza s komédiou o stretnutí civilizácií, ktorá sľubuje (opäť) skvelú zábavu, a to aj pre dospelých divákov.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.