Žabiak Ribit (Malajzia 2014)

zabiak-ribit-01Ribbit
88 minút.
Scenár: Chuck Powers, Amir Hafizi. Réžia: Chuck Powers. Výtvarníci: Manmath Matondkar, Prasad Posam. Hudba: Edry Abdul Halim. V slovenskom znení účinkujú: Juraj Kemka, Lucia Hurajová, Zoro Laurinc, René Jankovič, Gabriela Dzúriková, Štefan Skrúcaný, Roman Pomajbo, Petra Polnišová a ďalší.
Slovenská premiéra 24. decembra 2015
Nepodceňuje malajskú kinematografiu a animované filmy zvlášť! Prvý animák tam nakrútili v roku 1946, prvý digitálne animovaný film v roku 2000 a prvý digitálne animovaný film v 3D o deväť rokov neskôr. Pred piatimi rokmi sa do našich kín dostal malajský digitálne animovaný film Žraloky na sús(h)i. Snímka, ktorú teraz vo vianočnom čase do kín uvádza Continental film, vznikla vlani v malajsko-indicko-hongkonskej spolupráci, ozvučili ju v Los Angeles a Dallase. Do kín a najmä na videu ju uviedli v osemdesiatich krajinách, ba dodatočne vznkla aj verzia so stereoskopickým obrazom. Žabiak Ribit neznáša poskakovanie a vodu, takže je žabí vydedenec. S najlepšou priateľkou – lietajúcou vevericou Sandy – sa vydáva naprieč Amazóniou hľadať svoje miesto pod slnkom. A možno aj princeznú, ktorá by ho zachránila bozkom.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.