Steve Jobs (USA 2015)

steve jobs 004122 minút.
Scenár: Aaron Sorkin. Réžia: Danny Boyle. Kamera: Alwin H. Küchler. Strih: Elliot Graham. Hudba: Daniel Pemberton. Účinkujú: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston, Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo, Makenzie Moss , Sarah Snook, Adam Shapiro, Stan Roth a ďalší.
Slovenská premiéra 12. novembra 2015
Adoptovaný potomok sýrskych imigrantov v USA Steven Paul Jobs síce nevedel programovať ani konštruovať počítače, zato bol neľútostný podnikateľ a marketingový génius. Zo spoločnosti Apple spravil najúspešnejšiu, najhodnotnejšiu firmu na svete. Produkty s logom nahryznutého jablka sa napriek nadštandardnej cene predávajú ako teplé rožky. Nečudo, že po jeho smrti, keď sa už nemohol brániť, vrhli sa na jeho životný príbeh paraziti všetkých druhov. Vrátane podnikateľov s filmovými snami. Dokumentárnymi, hranými, televíznymi i predurčenými do kín. Danny Boyle prišiel so svojou troškou do mlyna ako posledný. Preto sa producenti snažili zohnať čo najviac peňazí, slávnych filmových hviezd a roztočiť okolo nakrúcania čo najväčšiu publicitu. To sa im podarilo, ale za cenu kritiky, protestov i nevraživosti zo strany Jobsových príbuzných, spolupracovníkov aj fanúšikov značky Apple. A tak film, ktorý kritika vynáša do neba a na predpremiérových predstaveniach dosahoval rekordnú návštevnosť, po premiére v amerických kinách hanebne prepadol.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.