Mladosť (Taliansko-Francúzsko-Švajčiarsko-Veľká Británia 2015)

Youth 04863 picture-by-Gianni-FioritoLa Giovinezza / Youth
118 minút.
Scenár a réžia: Paolo Sorrentino. Kamera: Luca Bigazzi. Strih: Cristiano Travaglioli. Hudba: David Lang. Účinkujú: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda, Tom Lipinski, Ed Stoppard, Madalina Diana Ghenea, Emilia Jones, Mark Kozelek, Tatiana Luter, Eugenia Caruso, Jasmin Barbara Mairhofer a ďalší.
Slovenská premiéra 15. októbra 2015
Ďalšia slovenská premiéra filmu z festivalu v Cannes v tomto týždni má názov Mladosť a jej autorom je vychytený taliansky filmár Paolo Sorrentino, držiteľ Oscara za snímku Veľká nádhera (2013). V luxusnom horskom sanatóriu sa ako každý rok stretajú skladateľ a dirigent Fred Ballinger (Michael Caine) so scenáristom a režisérom Mickom Boyleom (Harvey Keitel). Ballingera sprvádza dcéra Lena (Rachel Weisz), Boylea suita mladých ambicióznych scenáristov. V kúpeloch nechýba juhoamerická futbalová legenda, slávny herec z Kalifornie (Paul Dano) či Miss Universe (Madalina Diana Ghenea). V bizarnej spoločnosti starí páni „uvažujú o živote, starobe, mladosti, kráse, kreativite… skrátka o všetkom čo zaháňa myšlienky na blízky koniec“. Hoci v Cannes film neuspel, vynahradil si to tromi cenami talianskych filmových novinárov a diváckou cenou z Karlových Varov.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.