Straight Outta Compton (USA 2015)

Comptom2117 minút.
Scenár: Jonathan Herman, Andrea Berloff. Réžia: F. Gary Gray. Kamera: Matthew Libatique. Strih: Billy Fox, Michael Tronick. Hudba: Joseph Trapanese. Účinkujú: Jason Mitchell, Corey Hawkins, O'Shea Jackson Jr., Aldis Hodge, Neil Brown Jr., Keith Stanfield, Paul Giamatti, Orlando Brown a ďalší.
Slovenská premiéra 17. septembra 2015
Newyorský režisér Felix Gary Grey (Vyjednávač, Lúpež po taliansky, Ctihodný občan) nakrútil hudobnú drámu Straight Outta Compton (Rýchlo preč z Comptonu), ktorú sa slovenský distributér rozhodol uviesť do našich kín s pôvodným anglickým titulom, zhodným s názvom debutového albumu formácie N.W.A. z roku 1988. Tvorili ju priekopníci hardcore hip-hopového žánru „gangsta rap“ z kalifornského mesta Compton, známeho chudobou, kriminalitou, gangmi, násilím, a narkomániou. Eazy- E, Dr. Dre, Ice Cube, DJ Yella a Mc Ren mali plné zuby rasistických násilných policajtov, ktorí nevedeli pochopiť, že ambiciózny čierny chlapec nemá v Comptone inú slušnú možnosť na obživu, len dílovať fet. Tak o tej krivde začali rapovať, čím vyorali nezmazateľnú brázdu na poli americkej kultúry. „Môj film je kombinácia príbehu o splnenom americkom sne a pravej gréckej tragédie,“ tvrdí režisér, ktorý tiež vyrastal v Comptone a filmársku kariéru začal ako tvorca raperských videoklipov. Tento film si teda nemôže nechať ujsť žiadny skutočný milovník pravého umenia!
Foto: Barracuda Movies

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.