Gagster Ka (Česká republika 2015)

Gangster-ka100 minút.
Scenár: Jaroslav Kmenta, Jan Pachl. Réžia: Jan Pachl. Kamera: Marek Janda. Strih: Adam Dvořák. Hudba: Tadeáš Verčák. Účinkujú: Hynek Čermák, Predrag Bjelac, Vlastina Svátková, Filip Čapka, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Tomáš Jeřábek, Zdeněk Žák, Jan Révai, Marian Roden a ďalší.
Slovenská premiéra 10. septembra 2015
Tvorca televíznych seriálov Škoda lásky, Trapasy a Cirkus Bukowski Jan Pachl debutuje na poli profesionálneho celovečerného hraného filmu pre kiná adaptáciou knižnej predlohy investigatívneho žurnalistu Jaroslava Kmentu Padrino Krejčíř, ktorá nadväzuje na jeho knihu Kmotr Mrázek. Tú v roku 2013 pod názvom Příběh kmotra sfilmoval Petr Nikolaev. Skutočný český veľkopodvodník Radovan Krejčíř sa tu volá Radim Kraviec, zvaný aj Káčko. Hrá ho Hynek Čermák. Bez mihnutia oka okráda štát o miliardy, ale štíti sa zabíjania. Až kým sa sám nestane obeťou podvodu a zrady. Pravdaže, uniknúť spravodlivosti preňho nie je problém. A na slobode začína spriadať plány na krvavú pomstu. Z rafinovaného finančného žraloka sa mení na neľútostného mäsiara. Gangster Ka je ďalším českým filmom, skúmajúcim mechanizmus organizovaného zločinu a snažiacim sa objektívne ukázať zrod skutočného gangstra. Otázkou ostáva, že načo.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.