Griswoldovci (USA 2015)

griswoldovci VAC-06464rVacation
99 minút
Scenár a réžia: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein. Kamera: Barry Peterson. Strih: Jamie Gross. Hudba: Mark Mothersbaugh. Účinkujú: Ed Helms, Christina Applegate, Leslie Mann, Chris Hemsworth, Charlie Day, Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Keegan-Michael Key, Elizabeth Gillies, Regina Hall, Skyler Gisondo, Steele Stebbins a ďalší.
Slovenská premiéra 27. augusta 2015
Herec John Francis Daley, známy ako psychológ Lance Sweets zo seriálu Kosti, je aj pomerne úspešný scenárista. Podieľal sa na predlohách k filmom Šéfovia na zabitie 1 a 2, Oblačno, miestami fašírky 2. Spolu so scenáristom Kostí Jonathanom M. Goldsteinom sa inšpirovali komédiou Harolda Ramisa Prázdniny v Amerike (Vacation) s Chevym Chaseom z roku 1983 a rozhodli sa nakrútiť jej pokračovanie po rokoch. Pretože originál naše kiná neuvádzali, iba fajnšmekri tu poznajú bláznivú rodinku Griswoldovcov a ich šialené prázdninové dobrodružstvá na ceste do zábavného parku Walley World. Nová generácia Griswoldovcov (Ed Helms a Christina Applegate) sa po troch desaťročiach vyberie utužiť rodinné vzťahy do toho istého parku. Za podobne bláznivých okolností. V úlohách rodičov sa vracajú Chevy Chase a Beverly D'Angelo. Tentoraz však ani americkí kritici nesršia nadšením a film sa ani mesiac po premiére nedostal z červených čísel. České kiná ho uvádzajú pod názvom Dovolená.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.