RYTMUS sídliskový sen (Slovenská republika-Česká republika 2015)

rytmaus90 minút.
Scenár a réžia: Miro Drobný. Kamera: Daniel Vagenknecht, Michal Kletečka. Strih: Michal “Romeo” Dvořák. Hudba: Tomi Popovič, DJ Anys, DJ Witch, Robert Burian, Grimaso, Aceman a další. Účinkujú: Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Ego, Vlasta Miezgová, Dara Rolins, Tina, Igor Kmeťo ml. a další a ďalší.
Slovenská premiéra 20. augusta 2015
Režisér, scenárista a producent Miro Drobný (televízny projekt Andrea za hranicou, cestopisný seriál Na vlastnej koži, animovaný seriál OVCE.sk) osem rokov dokumentoval život a kariéru Patrika Vrbovského, vystupujúceho pod pseudonymom Rytmus. Vo filme znejú viac než dve desiatky  najznámejších Rytmusových skladieb, ilustrujúcich jeho životný príbeh a postoje. Toho, kto má na rappera vytvorený pevný názor, film sotva priláka a presvedčí o tom, že Patrik Vrbovský je umelec. Pre fanúšikov, ku ktorým sa radia aj tvorcovia, je však udalosťou a povinnosťou. Autor sľubuje „nepublikovaný rodinný archív videí, fotografií a smsiek, podložený intímnymi výpoveďami všetkých Rytmusových najbližších, ktorí ovplyvňovali jeho život. Hľadanie Rytmusových koreňov a pochopenia lásky, nenávisti či rasizmu v jeho okolí.” Silný matroš, brácho! Veríme, že vznikne rovnako silné pokračovanie o hlbokej mysliteľke a umelkyni Dare Rollins.
Foto: ITAFILM

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.