Be2Can 2 už o 10 týždňov

Milovníci kvalitných filmov predovšetkým z európskej produkcie sa môžu tešiť na „čerstvú úrodu“ filmových diel, ktoré získali ocenenia festivalových porôt –  z minuloročných Benátok spomeňme víťazný film ocenený Zlatým image001 resizelevom  Holub sedel na konári a premýšľal o živote (r. Roy Andersson) alebo film, uvedený v hlavnej súťaži  Pasolini (r. Abel Ferrara), z tohtoročného Berlinale víťazný film ocenený Zlatým medveďom Taxi Teherán (r.Jafar Panahi) alebo  Strieborným medveďom  ocenený film Victoria (r. Sebastian Schipper) a z tohtoročného festivalu v Cannes víťaza Zlatej palmy Dheepan (r. Jacques Audiard) alebo film Saulov syn (r.László Nemes), ktorý získal  Veľkú cenu a cenu FIPRESCI. Kompletný program  bude známy mesiac pred otvorením podujatia 7. septembra.

 

Be2Can 2, tak ako minulý rok, bude prebiehať paralelne na Slovensku i v Čechách, otvorenie bude v bratislavskom Kine Film Europe a pražskej Lucerne, prehliadka sa programuje taktiež v ďalších slovenských a českých mestách. Koncom októbra pripravuje Film Europe Media Company ešte jedno prekvapenie – zvláštne uvedenie  filmu z kolekcie Be2Can exkluzívne iba v Košiciach a Brne.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.