Papierové mestá (USA 2015)

papierove mesta 005Paper Towns
109 minút.
Scenár: Scott Neustadter, Michael H. Weber. Réžia: Joe Schreier. Kamera: David Lanzenberg. Strih: Jacob Craycroft. Hudba: Ryan Lott. Účinkujú: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage, Jaz Sinclair, Cara Buono, Josiah Cerio, Hannah Alligood, Meg Crosbie a ďalší.
Slovenská premiéra 23. júla 2015
Najvďačnejšou cieľovou skupinou šoubiznisu sú dospievajúci ľudia („young adult“). Nielenže pre nich vznikajú marketingové hudobné skupiny, televízne seriály aj celé kanály a tisíce kníh, ale majú i svoju kinematografiu, ktorá prostoduché vyjadrovacie prostriedky a prvoplánovosť detských filmov spája s veľkou dávkou cool štylizácie, miernym násilím a erotikou. Tretí román Johna Greena (Na vine sú hviezdy, 2014) pre „mladých dospelých“ Paper Towns z roku 2008 sa stal ceneným bestsellerom. Spisovateľ ako výkonný producent prispel aj k vzniku filmovej podoby. Quentin Jacobsen (Nat Wolff) dávno miluje krásnu susedku Margo Roth Spiegelmanovú (Cara Delevingne), ale ostýcha sa jej vyjaviť svoje city. Až kým ho dievča samo nezapojí do svojej pomsty bývalému milencovi a potom náhle zmizne. Hormónmi omámený Quentin sa vyberie ju hľadať.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.