Vincentov svet (Entourage)

Veľká párty na lodi z úvodných sekúnd nám prezrádza len toľko, že herec Vincent Chase žije rýchly život, obklopený prepychom, nádhernými ženami, zábavou a partiou svojich najlepších priateľov. Ari Gold, šéf filmového štúdia v Vincent11 resizeHollywoode, zavolá Vincentovi a ponúkne mu hlavnú úlohu v novom pripravovanom filme, z čoho šikovný a vynachádzavý Vincent vyťaží maximum a súhlasí pod podmienkou, že film bude sám aj režírovať. Gold neochotne súhlasí a začína sa zbesilá honba za získaním potrebných financií na zaplatenie nakrúcania.

Ak však čakáte nejakú zmysluplnú zápletku a ste skôr fanúšikom filmov s hlbšou myšlienkou, nestrácajte čas. Toto nebude pre vás to pravé orechové. Naopak, ak patríte medzi menej náročnú časť publika, ktorej je očividne táto snímka adresovaná, a stačí vám kopec po sebe nasledujúcich vtipných či skôr trápnych situácii, nadávok, sexuálnych narážok a krásnych ženských pozadí i popredí, klopete na Vincent3 resizesprávne dvere. Všetko z toho vám bude servírované v pravidelných dávkach počas celej stopáže, bez ujmy na zdraví, ak ste ochotní vypnúť a nechať rozum za dverami kinosály. Scenáristi si zrejme uľahčili prácu a medzery v slabých dialógoch vyplnili asi tisíckou neslušných slov začínajúcich v angličtine písmenom “f”. Vincentov svet je jednoducho nekonečná zmes všetkého čo sme už videli v iných filmoch a videli sme to podané omnoho lepšie.

Potešiť náročnejšieho diváka môže azda iba obrovské množstvo cameo rolí v podaní hollywoodskych (i nie len Vincent7 resizehollywoodskych) hviezd, stvárňujúcich samých seba a narážok na svetoznáme filmy, ktorých je v každej scéne neúrekom. Po desiatom som prestal počítať, no za zmienku určite stoja futbalista Thierry Henry venčiaci svojho psa, zápasníčka Ronda Rousey, terč sexuálnych snov Vincentovho kamaráta s prezývkou Turtle, herci Kelsey Grammer, značne rozrušený návštevou u psychologičky, Liam Neeson so škaredým gestom a ešte horším pohľadom, či Mark Wahlberg, ktorý film aj produkoval (bohvie prečo). Taktiež Vincent resizesa mihol spevák Pharrel Williams, ktorý však na plátne nezaspieval, či herec a režisér John Favreau diskutujúci s Johhnym Dramom o Iron Manovi 4. Drobný dialóg s hlavou filmového štúdia mala aj herečka Jessica Alba azda najväčší priestor dostala Emily Ratajkowski. Tá mala vo filme významnejšiu úlohu, vlastne kvôli nej musela celá partia okolo Vincenta doslova podliezať mladému, rozmaznanému synovi (Haley Joel Osment) bohatého mecenáša filmových hviezd (Billy Bob Thornton), pretože ten sa do Emily zahľadel a nezniesol pomyslenie na to, že má niečo s Vincentom (jediný náznak zápletky)

Osment svoju rolu zvládol dokonale a jeho rozmaznaného “spratka” budete nenávidieť, aj keby to bola jediná emócia, ktorú pocítite. Ja som ich pocítil dve. Druhou bola radosť, keď VIncent12 resizesa na plátne zjavil Ari Gold (skvelý Jeremy Piven) kričiaci raz do telefónu, raz na svoju ženu. Spôsob komunikácie so svojim asistentom, videochat s homosexuálnym kamarátom, ktorý ho prosí, či si uňho na záhrade môže vystrojiť svadbu, neustále telefonáty plné zúrivosti a beznádeje z toho, že pre svoj film nevie zabezpečiť dostatočný rozpočet, ponáhľanie sa niekam, za niekým či odniekiaľ, aby vybavil čo musí a scéna z manželskej poradne, boli skutočne vtipné a rozosmiali publikum.

Neviem, či bol Piven jediný vtipný aj v seriály, no ak áno, potom nestrácajte čas jeho sledovaním. Film doslova stojí na výkone tohto herca, keďže nikto ďalší nezaujme. Čo sa týka predstaviteľa hlavnej hviezdy filmu (Adrian Grenier) je z ústrednej pätice asi najmenej výrazný a ničím  nie zaujímavý

Vincent9 resizeMyslím si, že Vincentov svet je to zbytočný film, ktorý svetovej kinematografii nič neprinesie. Od ostatných, rovnako tuctových a nepotrebných snímok, ktorých sa ročne nakrúcajú desiatky, ho odlišuje iba veľké množstvo hviezd v maličkých úlohách a akási snaha o zobrazenie sveta vyvolených. Dve hodiny odsedené na komédii, kde sú asi len tri úsmevné momenty, považujem za premrhaný čas.

Vincent6 resizeVincentov svet (Entourage), USA, 2015
Dĺžka: 104 minút.
Námet, scenár a réžia: Doug Ellin
Kamera: Steven Fierberg
Strih: Jeff Groth
Hrajú: Adrian Grenier, Jeremy Piven, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Mark Wahlberg, Alice Eve, Constance Zimmer, Haley Joel Osment, Billy Bob Thornton, Martin Landau, Liam Neeson, Jon Favreau, Mike Tyson, Pharrell Williams, Jessica Alba, George Takei a ďalší.
Distribúcia: Continentral film
Premiéra v SR: 11. júna 2015
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.