Filmy z festivalu v Cannes už v októbri na Be2Can 2

Najprv v rámci unikátnej filmovej prehliadky Be2Can, ktorej druhý ročník sa koná od 7. do 14. 10.2015 a následne v Bcan logo resizebežnej distribúcii,  a to vrátane filmu, ktorý tohtoročný festival v Cannes otvorí - drámy La Tête Haute (Hlavu hore) francúzskej režisérky Emmanuelle Bercot, ktorá si z Cannes odniesla Cenu poroty za svoj krátky film Prázdniny (1997) a spolupracovala  na scenári taktiež v Cannes oceneného opusu Polisse (2011) svojej hereckej a režisérskej kolegyne Maïwenn.

 

Rovnaký záujem a očakávania vyvolávajú aj ďalšie filmy, ktoré z Cannes zamieria na Be2Can2  Dhepaan  režiséra Jacquesa Audiarda, rozprávajúci príbeh tamilského bojovníka, ktorý utečie zo Srí Lanky do Francúzska a skončí ako správca domu na okraji Paríža, britská dráma Macbeth v réžii Justina Kurzela, v ktorej sa v úlohe škótskeho kráľa Macbetha predstaví Michael Marion Cotillard a Michael Fassbender ve filmu Macbeth resizeFassbender a v úlohe Lady Macbeth oscarová herečka Marion Cotillard alebo  francúzska snímka Margueritte et Julien od režisérky  a herečky Valérie Donzelli podľa scenára Francoisa Truffauta z roku 1971 a romantická dráma režisérky a herečky Maïwenn Mon roi s Vincentom Casselom. Ďalším filmom, ktorý sa bude premietať počas Be2Can 2, bude snímka zo sekcie Directors' Forthnight L'ombre des femmes (Shadow of the Woman) režiséra Philippe Garrela.

 

Z filmu Lombre des femmes Shadow of the Woman resize„Kvalitná festivalová distribúcia je dlhodobý proces ´stopovania´ filmov roky pred tým, ako sú dokončené. Mimo nich sa  musíte vcítiť i do myslenia festivalových riaditeľov. Pred rokom a pol sme naštartovali prehliadku Be2Can a sľúbili, že na nej premietneme v českej a slovenskej distribučnej premiére súťažné a ocenené filmy z troch najlepších svetových festivalov. Z tohtoročného Berlinale uvedieme víťaza - iránsky film Taxi Teherán. Festival v Cannes dnes potvrdil, že máme šancu i na najprestížnejšom festivale. Be2Can 2015 predstaví opäť to najlepšie z Berlína, Benátok a Cannes nielen v kinách, ale aj na VOD a v TV,” konštatoval Ivan Hronec, prezident spoločnosti Film Europe Media Company.

 

Z filmu Marguerite et Julien resizeBe2Can 2 ponúkne exkluzívnu kolekciu filmov z tohtoročných  najväčších a najvplyvnejších svetových filmových festivalov – v Berlíne, Benátkach a Cannes, ktorých program zaručuje kvalitu a predznamenáva trend svetovej kinematografie. Opäť vsadí v prvom ročníku  na overený komplexný distribučný model, ktorý českým a slovenským divákom sprístupní program Be2Can 2 vo vybraných kinách, na Video-On-Demand a na televíznom kanáli Film Europe Channel. Be2Can 2 odštartuje 7. októbra v pražskom kine Lucerna a bratislavskom kine Film Europe.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.