Mesto 44 (Poľsko 2014)

mesto 44 resizeMesto 44 (Poľsko 2014)
Miasto 44
127 minút.
Scenár a réžia: Jan Komasa. Kamera: Marian Prokop. Strih: Michał Czarnecki. Hudba: Antoni Lazarkiewicz. Účinkujú: Max Riemelt, Zofia Wichłacz, Tomasz Schuchardt, Michał Żurawski, Monika Kwiatkowska, Krzysztof Stelmaszyk, Bartosz Porczyk, Marcin Korcz, Józef Pawłowski, Anna Próchniak a ďalší.
Slovenská premiéra 26. marca 2015
V roku 1957 sa Andrzej Wajda uviedol na medzinárodnej filmovej scéne drámou z Varšavského povstania Kanály, odmenenou Osobitnou cenou poroty na festivale v Cannes. O 57 rokov sa k téme i miestu vrátil poľský scenárista a režisér Jan Komasa. Podobne, ako predchádzajúci film Miestnosť samovrahov, aj snímku Mesto 44 zameral na mladých hrdinov. Z najrôznejších pohnútok sa zapojili do povstania proti nacistickým okupantom, ale keď Červená armáda otáľa s pomocou, musia napokon zachraňovať vlastné životy proti nemeckej presile. Konkurzy na výber hercov sa konali aj v meste Suwalki, rodisku Andrzeja Wajdu.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.