Anglické DVD vydanie filmu Juraja Jakubiska

Second Run sa zameriava na vydávanie oceňovaných artových filmov z celého sveta. Prvým vydaným titulom z kolekcie slovenských filmov bola snímka Slnko v sieti (1962) Štefana Uhra v roku 2013, nasledovať budú Obrazy starého sveta (1972) Dušana Hanáka a Drak sa vracia (1967) Eduarda Grečnera. DVD sú určené pre trh v anglicky hovoriacich krajinách. V súvislosti s vydaním Jakubiskovho filmu na DVD riaditeľ vydavateľstva Second Run Mehelli Modi povedal: „Slovenská kinematografiu patrí k menej známym vo Veľkej Británii a raná filmová tvorba Juraja Jakubiska tu ešte nikdy nebola vydaná a distribuovaná. Film je bezpochyby z politického a formálneho hľadiska jedným z najradikálnejších diel československej novej vlny. Pevne verím, že Vtáčkovia, siroty a blázni sa stanú pre Veľkú Britániu úžasným objavom.“ DVD sa hneď po svojom vydaní stretlo s pozitívnymi ohlasmi a recenziami.

Vydávanie filmov zo zlatého fondu slovenskej kinematografie v spolupráci so zahraničnými vydavateľstvami je jednou z aktivít prezentácie slovenskej kinematografie v zahraničí. SFÚ spolupracuje aj s parížskym vydavateľstvom Malavida, ktoré sa zameriava na vydávanie a distribúciu DVD nosičov nekomerčných európskych diel a doteraz vydalo už 14 slovenských filmov pre trh vo Francúzsku, Švajčiarsku a v Belgicku. Anglické a francúzske DVD vydania slovenských filmov, ktoré v spolupráci so SFÚ vyšli v anglickom vydavateľstve Second Run a francúzskom vydavateľstve Malavida, prešli ako súčasť prioritného projektu SFÚ Systematická obnova audiovizuálneho dedičstva kompletnou obnovou, sú digitálne reštaurované a je si ich možné zakúpiť v predajni SFÚ – Klapka.sk a na www.klapka.sk.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.