E. A. Poe: Archa bláznov (USA 2014)

E A Poe resizeE. A. Poe: Archa bláznov (USA 2014)
Stonehearst Asylum / Eliza Graves
112 minút.
Scenár: Joe Gangemi. Réžia: Brad Anderson. Kamera: Tom Yatsko. Strih: Brian Gates. Hudba: John Debney. Účinkujú: Kate Beckinsale, Ben Kingsley, Jim Sturgess, Michael Caine, Brendan Gleeson, Sophie Kennedy Clark, David Thewlis, Jason Flemyng, Sinéad Cusack, Velizar Binev, Christopher Fulford, Guillaume Delaunay a ďalší.
Slovenská premiéra 15. januára 2015
Premenovať americký film Eliza Graves, známy aj pod medzinárodným názvom Stonehearst Asylum na E. A. Poe: Archa bláznov si vyžaduje dávku odvahy. A čo viac – každý, kto pozná dielo Edgara Allana Poea, ihneď vie, čo môže od príbehu zo psychiatrického sanatória čakať. Jim Sturgess hrá mladého lekára Edward Newgatea, ktorý prichádza do ústavu Stonehearst Asylum. Stretá tu doktora s neortodoxnými názormi (Ben Kingsley) ale i krásnu pacientku Elizu Gravesovú (Kate Beckinsale). No Edward postupne zisťuje, že s liečebňou čosi nie je v poriadku a napokon sa musí rozhodnúť, či sú neľútostní doktori, používajúci sadistické dobové metódy „liečenia“ lepší ako ich pacienti.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.