Včielka Maja (Austrália-Nemecko 2014)

vcielka Maja 08 resizeVčielka Maja (Austrália-Nemecko 2014)
Die Biene Maja - Der Kinofilm
88 minút.
Scenár: Fin Edquist, Marcus Sauermann. Réžia: Alexs Stadermann. Strih: Adam Smith. Hudba: Ute Engelhardt. V pôvodnom znení účinkujú: Nina Schatton, Jan Delay, Miriam Margolyes, Cosma Shiva Hagen, Nina Hagen, Cusch Jung, Daniela Hoffmann, Till C. Hagen a ďalší.
Slovenská premiéra 6. novembra 2014
Nezbednú včielku začiatkom 20. storočia vymyslel nemecký spisovateľ Waldemar Bonsels. Prvú knižku o nej vydal v roku 1912 a prvý (nemý) film podľa nej nakrútili už v roku 1925. V roku 1963 vznikla o včielke Maji opera. Včielkine príhody dostali podobu kresleného televízneho seriálu v rokoch 1975-76 v Japonsku. Vlani odštartovala nová 78-dielna séria v digitálne animovanej 3D podobe. Réžie celovečerného filmu sa ujal disneyovský animátor Alexs Stadermann, pomocný režisér videofilmov Tarzan 2 a Bambi 2. Zanovitá včielka a jej verný trúdik Vilko s pomocou láskavej Cassandry odhaľujú zákerné sprisahanie na najvyšších miestach a v boji o záchranu rodného úľa spoznávajú svet i nových priateľov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.