Interstellar (USA-Veľká Británia 2014)

interstellar-08 resizeInterstellar (USA-Veľká Británia 2014)
169 minút.
Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan. Réžia: Christopher Nolan. Kamera: Hoyte Van Hoytema. Strih: Lee Smith. Hudba: Hans Zimmer. Účinkujú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, William Devane, Michael Caine, Wes Bentley, Jessica Chastain, Casey Affleck, John Lithgow, Ellen Burstyn, Elyes Gabel, Mackenzie Foy a ďalší.
Slovenská premiéra 6. novembra 2014
Námet producentky Lyndy Obstovej a fyzika Kipa Thorna o možnom cestovaní „červími dierami“ do vzdialeného vesmíru najskôr zaujal Stevena Spielberga, ktorý si podľa neho objednal scenár u Christophera Nolana, ale napokon projekt opustil a Nolan sa ujal aj réžie. Na Islande, v Kanade a v Kalifornii s rozpočtom 165 miliónov dolárov na veľkoformátový filmový materiál nakrútil vedecko-fantastický príbeh o ľudstve, zúfalo hľadajúcom náhradu za svoju zničenú planétu. Ako inšpiráciu priznal snímky 2001: vesmírna odysea, Hviezdne vojny a Blade Runner. Hudbu podľa jeho podrobných inštrukcií skomponoval Hans Zimmer.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.