Štyridsiata cena pre Nickyho rodinu z Turína

 

 

Je to už 40. cena pre medzinárodne úspešný filmový projekt, ktorého realizáciu finančne podporil Audiovizuálny fond a vznikol v koprodukcii s ČT a RTVS. Nickyho rodinu premietli v piatok večer v rámci slávnostného udeľovania cien festivalu, ktorého umeleckou riaditeľkou je herečka Eleonora Baldwin de Sica, vnučka slávneho talianskeho herca, scenáristu a režiséra Vittoria de Sicu. Organizátori ocenili význam jednotlivca schopného meniť svetové dejiny.

 

Ocenenie odvahy Sira Wintona prichádza v predvečer jeho príletu do Prahy. To sa udeje v utorok 28.októbra, v deň, keď si v Čechách i na Slovensku pripomíname vznik samostatného Československa v roku 1918. Prezident ČR Miloš Zeman udelí Nicholasovi Wintonovi najvyššie české štátne vyznamenanie Rad bieleho leva. Winton aj s dcérou Barbarou, synom Nickom a vnúčatami priletí vojenským špeciálom. Pilot aj lietadlo absolvujú cestu v rámci povinného výcvikového letu. Na zvláštnom ceremoniáli na Pražskom hrade sa zúčastnia aj režisér Matej Mináč a producent Patrik Pašš.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.