Nymfomanka II. (Dánsko - Nemecko – Francúzsko – Belgicko - Veľká Británia 2013)

Nymfomanka 2 resizeNymfomanka II. (Dánsko - Nemecko – Francúzsko – Belgicko - Veľká Británia 2013)
Nymph()maniac: Volume 2: Director's Cut
180 minút
Scenár a réžia: Lars von Trier. Kamera: Manuel Alberto Claro. Strih: Molly Malene Stensgaard. Účinkujú: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman, Jamie Bell, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr a ďalší.
Slovenská premiéra 30. októbra 2014
Pretože Lars von Trier je v Cannes persona non grata, svetovú premiéru režisérskeho zostrihu druhej časti Nymfomanky sme videli až koncom leta v Benátkach, kde sa konal aj 325-minútový maratón celého projektu. So záujmom si ho spolu s novinármi pozreli aj Uma Thurmanová a Stellan Skarsgard. Do filmu pribudlo viacero scén. Niektoré, najmä tá, kde si hrdinka sama doma improvizovanými nástrojmi vykonáva aborciu, sú také drastické, že viacero divákov zutekalo zo sály a jednej šokovanej diváčke prišlo tak nevoľno, že počas predstavenia musela zasahovať pohotovosť. Druhá časť, rozšírená o 57 minút, dodáva postavám prekvapivé motivácie a celku nový význam.
Foto:  ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.