Projekt Nové kino už od 13. februára

Témami úvodného workshopu budú Analógová doba; Ako funguje kino?; IT základy, komunikačné prostriedkyWeb – základný komunikačný prostriedok. Nový a najväčší vzdelávací projekt pre slovenských kinárov pripravila Asociácia slovenských filmových klubov, jednotlivé semináre bude viesť desať odborníkov z rôznych oblastí audiovízie zo Slovenska i Čiech.

 

Projekt Nové kino vzniká v čase poslednej fázy digitalizácie kín, ktorá pre prevádzkovateľov a dramaturgov kín prináša veľké zmeny a inovácie. Formou série piatich tematických workshopov – troch jednodňových (2x v Bratislave, 1x v Trenčíne) a dvoch dvojdňových (Krpáčovo a Martin) poskytnú účastníkom projektu kompetentní školitelia z rôznych oblastí audiovízie užitočné informácie zo širokej problematiky prevádzkovania kina ako napríklad  dramaturgia, PR, technológie, rezervačné systémy, sociálne siete, fundraising, marketing, atď.  Účastníci si v priebehu projektu postupne osvoja mnohé nové zručnosti potrebné pri práci s digitálnym, ale i nedigitálnym kinom. Cieľom projektu je vzdelanie kinárov na Slovensku, aby sa optimalizovala ich práca s divákom a aby si budovali spokojné publikum v kine ako sociálnom priestore. Nové kino sa začína prvým celodenným workshopom 13. februára a potrvá až do novembra 2014. Až 50 prihlásených účastníkov je počet, ktorý ďaleko presiahol pôvodné očakávania organizátora. Zúčastnené

 

Témou prvého odborného stretnutia budú Analógová doba (seminár povedie Štefan Komorný zo SFÚ); Ako funguje kino?; IT základy, komunikačné prostriedky Web – základný komunikačný prostriedok (seminár povedie Predseda Rady Státního fondu kinematografie ČR a riaditeľ združenia Pro-DIGI Petr Vítek).  

Viac: www.novekino.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.