Mission London (Bulharsko/Maďarsko/Macedónsko/Švédsko 2013)

Mission-London.posterMission London
108 minút
Scenár: Delyana Manevová, Dimitar Mitovski, Alek Popov. Réžia: Dimitar Mitovski. Kamera: Nenad Borojevič. Strih: Marko Glusac. Hudba: Konstantin Cekov, Balász Zságer. Hrajú: Alan Ford, Julian Vergov, Ralph Brown, Tomas Arana, Ana Papadopuluová, Nick Nevern, Velizar Binev, Rosemary Leachová a ďalší.
Premiéra: 4. február 2014
Adaptácia jedného z najúspešnejších románov známeho bulharského spisovateľa Aleka Popova, ktorý spolupracoval aj na scenári. Hraný debut režiséra Dimitara Mitovskeho zaznamenal zatiaľ najväčší divácky úspech v postkomunistickej bulharskej kinematografii. Mission London je excentrická politická satira, ktorá sleduje úspešné i neúspešné pokusy nového veľvyslanca Varadina Dimitrova (Julian Vergov) obnoviť činnosť Bulharskej ambasády v Londýne. Pri usporiadaní oslavy vstupu Bulharska do EÚ však musí čeliť ruskej mafii, neorganizovanému personálu, ale aj krásnej upratovačke, ktorá v noci pracuje ako striptérka...
FOTO: FILM EUROPE

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.