Continental film má v roku 2013 trojité prvenstvo

Spoločnosť Continental film zaznamenala rekordný rok, v ktorom uviedla do distribúcie 48 nových filmových titulov, z toho 10 filmov štúdií Warner Bros. Celkové hrubé tržby presiahli neuveriteľných 5 miliónov eur. Trhový podiel 26,59 % predstavuje takmer 940 tis. divákov a vedúce postavenie na domácom trhu.

 

V porovnaní s výsledkami ďalších hollywoodskych štúdií, ktoré majú zastúpenie v SR a taktiež aj nezávislých distribútorov sa štúdio Warner Bros. umiestnilo na prvom mieste s 10 premiérovými titulmi, s takmer 642 tis. divákmi a hrubými tržbami presahujúcimi 3,5 mil. eur. Štúdiá Warner Bros. zaznamenali trojité prvenstvo aj na medzinárodnej úrovni. Stali sa najúspešnejším štúdiom v USA, najúspešnejším distributérom v medzinárodnom meradle (mimo USA) a prvenstvo im patrí aj v celosvetovom rebríčku s hrubými tržbami viac než 5 miliárd dolárov.

V rebríčku najlepších otváracích víkendov za rok 2013 kraľujú na prvých dvoch miestach filmy spoločnosti Continental film z dielne Warner Bros., a to na 1. mieste pokračovanie trilógie Hobit s podtitulom Hobit: Smaugova pustatina s 46 580 divákmi za prvý víkend a na druhom mieste záverečná časť úspešnej trilógie Vo štvorici po opici 3 s 46 359 divákmi.

 

Podľa slov Michala Drobného, CEO spoločnosti Continental film: "Výsledky filmov nás v minulom roku veľmi milo prekvapili, okrem istých blockbusterov ako Hobit: Smaugova pustatina, ktorý sa vo vybraných kinách premieta aj v 8 týždni, na slovenského diváka zafungovali aj ďalšie tituly ako Gravitácia, My sme Millerovci alebo Veľký Gatsby s famóznym Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe a, samozrejme, najočakávanejší slovenský film minulého roka Kandidát. Aj v roku 2014 sa budeme snažiť divákom priniesť tie najlepšie filmy, či už z dielne štúdií Warner Bros. alebo kvalitnú nezávislú a európsku produkciu. V neposlednom rade by sme nemali zabúdať na domácu slovenskú a českú tvorbu. Za zmienku stojí napríklad komédia režiséra Snowborďákov Karla Janáka 10 pravidiel s podtitulom „Ako zbaliť babu“, Aňa Geislerová a Jiří Macháček vo filme Pohádkář podľa knihy Báry Nesvadbovej, francúzske spracovanie klasiky Kráska a zviera v hlavnej úlohe s Vincentom Casselom alebo najočakávanejšie sci-fi tohto roka režiséra Christophera Nolana Interstellar, ako aj záver trilógie Hobit pod názvom Hobit: Cesta tam a späť."

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.