Hamlet podniká (Fínsko 1987)

hamletHamlet liikemaailmassa
86 minút
Scenár, réžia, produkcia: Aki Kaurismäki. Kamera: Timo Salminen. Strih: Raija Talvio. Hudba: Elmore James. Účinkujú: Kati Outinen, Elina Salo, Esko Nikkari, Kari Väänänen, Mari Rantasila, Matti Pellonpää, Vesa Vierikko, Pirkka-Pekka Petelius a ďalší.
Premiéra 3. mája 2012
Fínsky scenárista a režisér Aki Kaurismäki je známy ako tvorca pohľadov na život ľudí z okraja spoločnosti, chudobných, neistých a smutno-smiešnych. Ako svoj štvrtý dlhometrážny hraný film v roku 1987 nakrútil modernú adaptáciu Shakespearovej klasiky. Poňal ju ako typickú svojskú tragikomédiu, čiernobielu a v štýle film noir. Pomerne verne sa pridŕža klasickej predlohy, ale dej situoval do vysokých bohatých, vplyvných kruhov Fínska 80. rokov. V príbehu netalentovaného ľahtikárskeho básnika (Pirkka-Pekka Petelius), ktorý sa po odhalení temných rodinných tajomstiev začína zásadne meniť, aj s pomocou irónie a absurdity odkrýva odvrátenú tvár sveta mocných.
Foto: ASFK
    

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.