FIFFBA opäť oživí centrum Bratislavy

Festival tento rok napriek skrátenému počtu dni pripravil plnohodnotný program plný skutočných filmových lahôdok a exkluzívnych predpremiér. Program 14. ročnika festivalu FIFFBA tradične tvorí šesť programových sekcii. Predpremiéry prinášajú možnosť v predstihu si pozrieť filmy, mieriace do slovenskej distribúcie, tento rok je to napríklad kriminálna dráma Polisse (r. Maiwenn Le Besco), či milostný príbeh A vojna je tu (La guerre est declarée, r. Valerie Donzelli). Sekciu Crem de la crem tvoria filmy, ocenené na významných svetových festivaloch. Kriminálna dráma Býčia šija (Rundskop, r. Michael R. Roskam) o hrdinovi závislom na testosteronových injekciách už stihla získať nomináciu na Oscara, izraelsky film Footnote (r. Joseph Cedar) zase cenu za najlepší scenár na 64. MFF Cannes.

 

Jednou z najzaujímavejších sekcii festivalu FIFFBA je Nuve!, prinášajúca filmy, ktoré sa vymykajú hlavnému prúdu v kinematografii. Tento rok uvedie napríklad neobvyklú snímku Donoma (r. Djinn Carrenard) či drámu Corpo celeste (r. Alice Rohrwacher), spájajúcu život trinásťročného dievčaťa s katolíckou cirkvou. Ďalšie sekcie festivalu prinesú vyber dokumentov a krátkych filmov a FIFFBA opäť nezabudla ani na slovenskú kinematografiu, ktorá dostane priestor v sekcii Všetko čo mám rád.

 

Zo sprievodných akcii tohtoročného festivalu bude zaujímavá diskusia o budúcnosti artovej distribúcie, ktorú v spolupráci s FIFFBA pripravuje časopis Kinečko. Uskutočni sa v piatok 13. apríla 2012 v Kultúrnom centre Dunaj, na festivale nebude chýbať ani tradičná Filmová noc, na ktorú sa návštevníci obľubujúci nočne projekcie môžu tešiť v sobotu 14. apríla 2012
v kine Lumière.

 

Medzinárodný festival frankofónneho filmu FIFFBA 2012 organizuje nezisková organizácia FIFFBA v spolupráci s Francúzskym inštitútom v Bratislave a Francúzskym veľvyslanectvom. Akreditácie na festival pre účastníkov je v súčasnosti možné zakúpiť na www.ticketportal.sk. Novinari sa môžu akreditovať na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.