Muž bez minulosti (Fínsko-Francúzsko-Nemecko 2002)

man without a past xlgMies valilla menneisyyttä
97 minút
Scenár, réžia, produkcia: Aki Kaurismäki. Kamera: Timo Salminen. Strih: Timo Linnasalo. Hudba: . Účinkujú: Markku Peltola, Kati Outinen, Sakari Kuosmanen, Elina Salo, Outi Mäenpää, Esko Nikkari, Janne Hyytiäinen, Marko Haavisto, Samuli Vauramo, Silu Seppälä  a ďalší.
Premiéra 29. marca 2012
V roku 2003 nominovali na Oscara komediálnu drámu fínskeho filmára Akiho Kaurismäkiho, ktorá rok predtým získala na festivale v Cannes Grand Prix, cenu za ženský herecký výkon (Kati Outinen) a Cenu ekumenickej poroty. Hlavného hrdinu (Markku Peltola) hneď po príchode do Helsínk prepadnú, zmlátia, stratí pamäť a vyhlásia ho za mŕtveho. Preberá sa v kolónii bezdomovcov a stroskotancov na periférii, pri morskom brehu. Zoznámi sa s osamelou členkou Armády spásy Irmou a spolu prežívajú šťastné chvíle. Keď sa stane rukojemníkom dobráckeho bankového lupiča a ocitne sa v rukách byrokratickej polície, vyjde najavo jeho minulosť.
     
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.